FOTO Aston Martin predstavlja DB12 u neodoljivom izdanju

Foto: Aston Martin

BOLJIM poznavateljima Aston Martina će sve biti jasno kad kažemo kako se radi o modelu DB12 u Volante izvedbi.

Upravo tako, Aston je očekivano odlučio lansirati i cabrio izvedbu modela, i to s platnenim krovom. Vjerovali ili ne, isti ima osam slojeva tkanine pa je izolacija po pitanju buke izuzetna. Baš kao i priliči jednom rasnom GT-u.

Sklapanje krova traje 14 sekundi, dok su za njegovo podizanje potrebne dvije sekunde više. Jedini uvjet je da vozite brzinom do 50 km/h. Dobra je stvar što krov možete sklapati i dok ste izvan automobila, pritiskom na tipku daljinskog upravljača. Ovdje je ograničenje razmak od automobila koji ne smije biti veći od dva metra. Šteta, jer za odgovarajući performans su kompatibilni samo kafići s terasama uz parking.

 

Šalu na stranu, iako se i ova marka pošteno komercijalizirala, Aston Martin još uvijek nije prvi izbor pozera, već je to auto koji biraju esteti i perfekcionisti željni potpunog užitka u vožnji. Glede krova recimo kako se standardno isporučuje u crnoj boji, a nude se još crvena, plava i crno-srebrna varijanta. Naravno, tu je i Q program personalizacije koji ispunjava svaku želju.

Kao i coupe, i ovaj ispod poklopca ima 4.0 twinturbo V8 motor sa 680 KS i 800 Nm. Na 100 km/h stiže za 3.7 sekundi, a ne staje sve do 325 km/h. Ovdje spomenimo i osam-stupanjski automatski mjenjač, elektronsku šperu straga, diskove promjera 400 mm sprijeda i 360 mm straga, opcijski iz kompozita keramike s karbonskim ojačanjima.

Ponuda uključuje novu generaciju infotainmenta s 10.25-inčnim zaslonom, kao i Bowers & Wilkins udio sustav s 15 zvučnika snage 1170 W.

Cijena nije obznanjena, ali realno je očekivati start na oko 240.000 eura. Prve isporuke očekuju se do kraja godine.

Pročitajte više