FOTO Audi RS3 je upravo postao najbrži kompakt na svijetu

Foto: Audi

PONUDA je ograničena za 300 sretnika, a poznata je i cijena. 

Audi je odlučio ponudu obogatiti Performance Edition izvedbom modela RS3. Promjene nisu drastične, ali su dobrodošle. Tako na papiru 2.5-litreni petcilindraš sada umjesto 400 daje 407 KS pri 5.700 o/min, što je rezultat podizanja tlaka turbine za 0.1 bar (1.6 bar) uz izmjene na ispuhu.

Promijenila se i krivulja momenta, i to za 100 o/min, pa sada maksimalnih 500 Nm nudi od 2.250 do 5.700 o/min. Mjenjač je ostao isti, sedam-stupanjski S tronic u kombinaciji quattro pogona. 

A sad performanse. 100 km/h hvata za 3.8 sekundi, dok je maksimalna brzina podignuta na čak 300 km/h. U Audiju kažu kako je to najviše što se trenutno nudi u segmentu. Recimo i da će ovo dostignuće vlasnik opet morati doplatiti za RS Plus Dynamic Package.

Preinaka na ovjesu nema, ali sada u standardnu opremu ulazi adaptivno podvozje, pa i keramičke kočnice. Ekskluzivni su i naplatci promjera 19 inča s Pirelli P Zeo Trofeo R pneumaticima. Dodatni znakovi prepoznavanja izvana su zatamnjeni logo Audija te crni stražnji difuzor. 

Unutra, pak, standardna školjkasta sjedala presvučena kombinacijom Dinamica materijala i Nappa kože. Kontrastni detalji su u Mercato plavoj boji, 10.1-inčni zaslon uokviren karbonom, a na konzoli je i oznaka limitirane serije.
Prve isporuke modela kreću početkom iduće godine, a početna cijena je 87.000 eura.

Pročitajte više