FOTO Audi RS4 Avant: I snovi mogu početi

 Foto: Audi

AUDIJEVA RS linija slavu je stekla zahvaljujući brutalnom karavanu koji i danas živi u liku i djelu izuzetno moćnog A4 Avanta. 
 
RS4 Avant na europsko tržište stigao je prije nešto više od mjesec dana, i to po početnoj cijeni od 79.800 eura na njemačkom tržištu. U iščekivanju prvih isporuka vrijeme se može skratiti novim setom fotografija sa suncem okupane španjolske obale. 
 
 
Pritom valja imati na umu da RS4 više ne prati atmosferski V8 monstrum već je u skladu s trendovima prednost dana 2.9 V6 twin-turbo motoru. Razvija 450 KS i 600 m, a s osam stupanjskim mjenjačem s dvije spojke i quattro pogonom stiže na 100 km/h za 4,1 sekundu, dok je maksimalac na 280 km/h ako se odabere opcijski RS Dynamics Package. 
 
I dok je mehanika prepisana iz ponude za RS5 Coupe, dizajn se ipak više oslanja na povijest. Prije svega tu se misli na proširenja blatobrana 30 mm koji će nekima evocirati uspomene na kraj 1980-th i trkaći Audi 90 Quattro IMSA GTO. Standardno se automobil postavlja na 19-inčne kotače, dok je broj veća obuća dostupna uz doplatu. 
 
Ako imate skromnije apetite znajte da ponuda A4 Avanta kreće od 288.146 kn za izvedbu sa 150 KS snažnim dizelašem. 
 
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Audi, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: Audi

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više