FOTO Bentley predstavlja luksuzni SUV koji "misli" na okoliš

Foto: Bentley

BENTLEY Bentayga bio je prvi super-SUV, a pri njegovom kreiranju ekološki aspekt nije bio visoko na listi prioriteta.

Zato su bili luksuz, komfor i brzina. Prvi je to SUV koji je uspio prijeći granicu od 300 km/h, a titulu najbržeg preoteo mu je Lamborghinijev Urus. Ipak, W12 se pokazao kao izuzetno moćan izbor u pogledu performansi. 

Od tada se štošta dogodilo. Novi vlasnici su se odrekli cilindara i "kubika", pa i prirodne kože, sve kako bi se uskladili s aktualnim trendovima u autoindustriji. U takvom ozračju Bentley predstavlja Bentaygu u izvedbi Odyssean Edition. 

Drugi po redu model u Odyssean Editionu raspoznaje se po 22-inčnim naplatcima, unikatnim detaljima i, dakako, oznakama izvedbe. Bentley pritom predlaže šest od 60 dostupnih boja eksterijera. 

Posebnost izvedbe su materijali. Naime, osim posebnih boja, Bentayga koristi i posebne reciklirajuće materijale, a naglasak je stavljen na tvid od vune britanskih ovaca. Dodatno, svi drveni umetci sada su prevučeni tanjim slojem laka. Debljinom od 0.1 mm uspješno je smanjena količina utrošenog premaza za čak 90 posto.  

Naravno, u ponudi je zadržana i prirodna koža za one koji nemaju moralnih problema u vezi s porijeklom takvog materijala. Tu su i vrhunska sjedala s podešavanjem u 22 smjera, naravno, grijana i ventilirana. 

Prigodno, Bentley ovu izvedbu nudi isključivo s plug-in hibridnim pogonom. Čini ga 3.0 TFSI V6 u kombinaciji elektromotora i baterije kapaciteta 18 kWh. Raspolaže s 462 KS, 100 km/h postiže za 5.3 sekunde, a ne posustaje do 254 km/h. Može voziti i na struju uz doseg od 45 km. 

Limitirana je na svega 70 primjeraka, a cijena nije objavljena. 

Pročitajte više