FOTO Bertone najavio hipersportski auto koji vozi na otpad

Foto: Bertone

BERTONE GB110 je tajnoviti proizvod slavne tvrtke koja se vraća na ceste. 

Slavna dizajnerska kuća ima novi proizvod, prvi otkako su vlasništvo preuzeli Mauro i Jean-Franck Ricci. Međutim, puno zanimljivije je što GB110 doista dolazi i bit će proizveden u 33 primjerka. 

O motoru se ne zna puno, ali službeno izvješće kaže da je u pitanju 1100 KS i 1100 Nm, kao i da se motor vrti do 8400 o/min. Bertone zato kaže da će njegov bolid voziti na smeće, i to plastično. To, dakako, nije pokretna spalionica otpada, već samo koristi sintetičko gorivo dobiveno iz polikarbonata. 

Poznate su i performanse. 100 km/h postiže za 2.79 sekundi, 200 km/h za 6.79 sekundi, a 300 km/h za okruglih 14 sekundi. Ne posustaje sve do 380 km/h. 

O mehanici također ni riječi. Tek informacija kako se bazira na komponentama njemačkog proizvođača. Nekako vuče da je osnova ista kao kod Audija R8, odnosno Lamborghinija Huracan. Kad je, pak, dizajn u pitanju, iz Bertonea poručuju da su inspiracija bili povijesni modeli, kao što je Lancia Stratos HF Zero. 

"Ima talijansku klasu i stil, a napravljen je da uzbudi svog vlasnika i rasplamsava strast ljubitelja sportskih automobila", kaže Giovanni Sapio. "Istovremeno je napravljen za svakodnevnu upotrebu. Praktičan je, udoban i jednostavan za upravljanje, a pritom ne nervira njegov sportski izgled."

Bertone | World Online Premiere from Mediart Design on Vimeo.

Nepoznato je kako je uređen interijer i gdje i kada će Bertone proizvoditi ovaj automobil. O cijeni da i ne govorimo. Poznata je tek informacija da prve isporuke kreću već 2024. godine. 

Pročitajte više