FOTO Ovo bi mogao biti zadnji Bugatti Chiron

Foto: Bugatti

GOTOVO je nemoguće prebrojati sve specijalne verzije Chirona koje su posljednjih godina stigle do kolekcionarskih garaža. 

Prethodnik Veyron je imao brojne specijalne verzije, ali Chiron je apsolutni rekorder. 500 planiranih primjeraka je prodano, a dovršavaju se posljednji primjerci. Kako bi Bugatti zadržao hype do dolaska novog modela najavljenog za nekoliko mjeseci, odlučio nam je predstaviti još jednu posebnu izvedbu. 

U pitanju je unikatni Chiron Hommage T50S. Baziran je na Super Sportu, a svojim finišem evocira uspomene na kultni auto iz povijesti. Naravno, tu ne mislimo na Murrayjev T50s već na Type 50S, trkaći bolid iz 1931. godine. 
Te je godine Bugatti debitirao na Le Mansu i slavnoj francuskoj stazi Circuit de la Sarthe. Šest godina kasnije Bugatti je trijumfirao s drugim automobilom, slavnim Type 57G Tank proizvedenim u tri primjerka. 

Ovaj specijalni Chiron Super Sport podsjeća na svog prethodnika s istim uzorkom prednje rešetke u obliku potkove s oslikanim logotipom "5". Trkaći broj se ponavlja na vratima gdje je ručno obojen u bijelo za kontrastni efekt. Profil sadrži grafiku Le Mansa 1931. ispred stražnjih kotača, dok donja strana aktivnog stražnjeg spojlera ima tlocrt staze Circuit de la Sarthe. Dodatno, poklopac motora izveden je po uzoru na original. 

 

Poveznica s povijesnim modelom vidljiva je i u detaljima u kabini. Točka na i je stakleni krov koji donosi i dodatne centimetre prostora za glave vozača. Tko zna, možda je budući vlasnik automobila neka osoba natprosječne visine. 
To možda nikad ne saznamo, kao ni cijenu automobila, ali je sasvim sigurno da je kupac iskrcao bar četiri milijuna eura. 

Pročitajte više