FOTO Dacia Duster u novom izdanju u Hrvatsku dolazi u rujnu, start na 104.900 kn

Foto: Dacia

PREPOZNAT ćete je po LED dnevnim svjetlima u obliku slova Y, ali to nije jedina novost.

Svega nekoliko dana nakon što je objavila novi vizualni identitet marke, Dacia je odlučila predstaviti i redizajn svog tržišno najjačeg modela. Naravno, govorimo o Dusteru, koji usprkos brojnoj konkurenciji odlično kotira na brojnim tržištima, pa i hrvatskom.

Vrijeme je za još jedan značajni facelift, pa ćemo uz očekivan redizajn svjetala reći kako je Duster prva Dacia s LED pokazivačima smjera. Izvana dolazi i nova nijansa narančaste boje, a bogatija je i paleta naplataka. Sada su promjera do 17 inča, a s novim stražnjim spojlerom doprinose boljoj aerodinamici. 

 

U kabini prvo u oči upada novi 8-inčni zaslon infotainmenta, koji uz navigaciju nudi Android Auto i Apple CarPlay povezivanje. Zanimljivo, kupci imaju na raspolaganju i 4x4 monitor koji pokazuje nadmorsku visinu, kompas, kut nagiba i sl. I jedan novi detalj: Clio je posudio naslone za glavu, pa je udobnost poboljšana. To donosi i pomična središnja konzola s hodom od 70 mm i pretincem kapaciteta 1.1 l. 

Najveća novost iz područja mehanike je implementacija šest-stupanjske automatike s dvije spojke. EDC mjenjač dolazi u kombinaciji 2WD pogona i 150 KS snažnog benzinca. 4WD izvedba ima isključivo ručni mjenjač, kao i slabije 2WD izvedbe, TCe 90 i TCe 130. U ponudi ostaje i dizelski dCi 115 dostupan i u kombinaciji 4WD pogona. I ono najzanimljivije, plinska ECO-G 100 izvedba ostaje u ponudi.

Obnovljeni Duster na ceste dolazi u trećem kvartalu, a imat će staru značku i, nadamo se, istu cijenu. I tako sve do druge polovice 2022. godine. Iz hrvatskog zastupstva obavijestili su nas da novi Duster na hrvatsko tržište stiže u rujnu i početna cijena će biti od 104.900 kn za inačicu Essential TCe 90.

Pročitajte više