FOTO Ferrari predstavio još jedan unikat, retro inspirirani BR20

Foto: Ferrari

OVO je najnovija kreacija Ferrarijevog specijalnog odjela koji je uvijek spreman ispuniti svaku želju naručitelja i to jako dobro naplatiti. 

Ime mu je BR20, a koristi osnovu postojećeg modela iz Ferrarijeve game. Međutim, sličnost s GTC4 Lusso je gotovo nemoguće uhvatiti jer je odijelo potpuno novo. Osnovna ideja je povratak u prošlost i prisjećanja slavne GT modele s polovice prošlog stoljeća. 

Komforna kabina i V12 motor smješten sprijeda ovdje su odlična kombinacija, a posebno veseli fluidno osmišljen stražnji kraj vozila s tradicionalno kružnim svjetlima. Možda najneobičniji dizajnerski izraz predstavljaju pragovi u sjajnom finišu koji se protežu i stapaju s formom blatobrana pritom okružujući nemale otvore u karoseriji. 

Ferrari pokazuje kako je stražnju klupu uklonio i time stvorio otvoreni prtljažni prostor. Naravno, poput ostatka kabine presvučen je kožom i dekoracijom od drveta i karbona, pa ništa od prijevoza tereta koji nije u luksuznim koferima ili vrećicama iz butika. 

Tehnička pozadina je, kao što smo rekli, GTC4 Lusso, odnosno V12 sa 681 KS i pogonom na sve kotače. Cijena je naravno nepoznata. 

Pročitajte više