FOTO Fiat 600e: Veći brat s još više stila i čiste zabave

Foto: Fiat

FIAT je konačno predstavio 600e, model koji odmah zauzima mjesto najatraktivnijeg proizvoda u Fiatovoj postavi. 

Model se od danas nalazi u prodaji, a u Italiji starta cijenom od 35.950 eura. Upravo tako, to je cijena izvedbe s električnim pogonom koji dijeli s konkurentima iz Stellantis grupacije. Podsjetimo, u pitanju je elektromotor snage 156 KS napajan iz baterija kapaciteta 54 kWh. 

Kompatibilan je s punjačima snage do 100 KW, što znači da se baterija do 80% kapaciteta puni za pola sata. Automobil se isporučuje s punjačem snage 11 kW putem kojeg se baterija puni za šest sati. Vrijedi reći i kako u konačnici govorimo o automobilu dosega 400 km prema WLTP-u, odnosno čak 600 km u gradu. 

Manje bitan je podatak kako će 600e ubrzati do 100 km/h za 9 sekundi. Ali performanse i posebno brzina ovdje su u drugom planu. Ovdje se puno više pažnje pridaje stilu, odnosno modi, pa tako iz Fiata poručuju kako osnovna izvedba nudi puno i ima oznaku RED, dok će vrh ponude činiti La Prima razina. 

 

Ulazna izvedba logično dolazi u crvenoj boji, i to nijansi koju koristi organizacija za borbu protiv AIDS-a. Možete birati crnu i bijelu boju, ali u svim slučajevima interijer je u crvenom finišu. 

Želite li neke druge boje, ali i više opreme, birat ćete La Prima razinu. Nudi se u nekoliko atraktivnih nijansi, ali ne i sivoj, koja je doista ukinuta iz ponude. Fiat na ovoj inačici predstavlja i tzv. LED kromoterapiju, a to u pravilu znači da je u ponudi segmenta ambijentalna rasvjeta sa 64 nijanse. Na sve se nadovezuju električno podesiva grijana sjedala s masažnom funkcijom. 

Sigurnosna oprema je potpuna, a komforna kabina ukrašena je 10-25-inčnim zaslonom infotainmenta. Navigacija je Tom Tom, a za vozača je važnije ono što mu poručuje nadzorni sustav auta putem 7-inčne ploče s instrumentima. U svakom slučaju, ovaj 4.17 metara dug automobil simpatičnog izgleda pruža potpuni komfor za pet putnika.

Kao što smo rekli, početna cijena je 35.950 eura za RED izvedbu. La Prima kreće od 40.950 eura. Pritom svi kupci do 31. srpnja postaju pretplatnici Fiat Go-Electrica, koji im dopušta da krajem svake godine zamijene auto drugim koji im bolje odgovara. 

Pročitajte više