FOTO H-UAZ je dijete Hummera i UAZ-a, upoznajte ga

DOLAZI iz mašte darovitog dizajnera kao jedinstveno terensko vozilo koje objedinjuje svojstva dva izuzetno popularna terenska vozila. 

Hummer ne treba posebno predstavljati, baš kao ni UAZ 2206 koji se uz stalna unaprjeđenja proizvodi od polovine 60-ih godina prošlog stoljeća. Dizajner Alexandr Isaev odlučio ih je spojiti u jedno vozilo koje će zadržati prepoznatljive karakteristike oba pretka. 

Šteta što su šanse da ovakvo vozilo ugleda svjetlo dana minimalne, jer je ideja itekako razrađena. Kako doznajemo iz prve ruke, od samog dizajnera, koncept je dobrano razrađen pa su tako uz osnovne mjere (4950 x 2450 x 2400 mm) poznati i detalji poput razmaka između osovina, prilaznog i silaznog kuta i sl. Također, predviđen je koncept UAZ-a sa središnje postavljenim motorom (između prednjih sjedala) i pogonom na sve kotače. 

Iako je UAZ tijekom desetljeća moderniziran pa je motor postao snažniji, a oprema bogatija, auto modela H-UAZ predviđa daleko veći komfor te višu dozu luksuza. Nada se da bi za ovakvim vozilom interes imali i oni koji danas biraju luksuzne inačice terenaca u oklopljenoj izvedbi. 

U svakom slučaju H-UAZ je definitivno zanimljiv projekt iza kojeg se krije originalna ideja. 

Pročitajte više