FOTO Kineski Geely konceptom najavio novi dizajn svojih automobila

Foto: Geely

KINESKI dizajneri su jasno pokazali koliko su napredovali posljednjih godina.

Geely Design Shanghai predstavlja koncept pod imenom Vision Starburst. Auto izgleda izuzetno atraktivno, što ne bismo mogli reći za nerazumljivu najavu u kojoj opravdavaju tzv. Cosmos dizajnersku filozofiju.

Bitno je da Geely promišlja o ozbiljnom dizajnerskom odmaku - neki će reći da estetika malo vuče na Cadillac, a neki kako je sve to lijepo, ali ceste vidjeti neće. Djelomično je sve to istina, ali vjerojatno će pojedini detalji doista stići na cestu. Nadamo se samo da među njima nisu i osvijetljeni rubovi blatobrana. I to nije sve jer ovaj auto mijenja boje ovisno o tome puni li se, kreće ili stoji parkiran. Straga pak svjetla u obliku bumeranga i vertikalno orijentirano treće svjetlo (kočiono). 

 

Unutra pak "Cosmic ray", koji ne treba previše ozbiljno shvaćati. Dizajneri su predvidjeli četiri individualna sjedala te ambijentalnu rasvjetu koja ima ulogu da bojom informira trenutni status vozila.

Kako god, završit ćemo informacijom kako je Geely objavio da koncept neće ići u serijsku izvedbu, ali da će pojedina rješenja biti korištena na budućim modelima tvrtke. 

Pročitajte više