FOTO Lamborghini i MIT imaju koncept auta budućnosti

 Foto: Lamborghini

KAO što mu samo ime govori, koncept Terzo Millennio je automobil za treće tisućljeće, a donosi tehnologiju dosad neviđenu u jednom automobilu. 
 
Dovoljno je reći kako prste u ovom ima američki MIT ili dulje Massachusetts Institute of Technology, a rezultat je ultra lagana konstrukcija s vrlo naprednim električnim pogonom. 
 
 
Koncept pokreću četiri elektromotora koji se napajaju energijom pohranjenom doslovno u cijelom automobilu. Naime, svi dijelovi karoserije su opremljeni nanoćelijama s ultratankim baterijama koje oblikom prate siluetu vozila i nalaze se u sendvič konstrukciji karoserijskih panela. I ne samo to, elementi su izrađeni od karbona, ali ne bilo kojeg, nego onog s mogućnosti "samocijeljenja“. Naime, ako se i pojavi koja pukotina ona će biti pokrpana određenim kemikalijama koje će do nje doći putem mikrokanala. 
 
Sve ovo zvuči vrlo utopistički, no u Lamborghiniju kažu kako je ovaj koncept već sada operabilan, a sve zamišljeno funkcionira. Ono najbolje je da će pojedine komponente biti komercijalizirane i ugrađene u buduće modele iz Lamborghinija. 

Pročitajte više