FOTO U Dubaiju otvoren salon s ekstremnim preradama najskupljih automobila

POGLEDAJTE što je u Dubaiju ponudio ekstravagantni njemački tuner.

Mansory je poznat po doista prepoznatljivim preradama skupih automobila, bilo da se radi o sportašima ili simbolima luksuza. Pritom im ništa nije sveto pa su spremni pod nož odvesti i Bugatti Chiron, ali i Rolls-Royce.

Ono bitno je da potražnja za takvim vozilima postoji. Štoviše, potražnja je u porastu, posebno u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Mansory je stoga odlučio u Dubaiju otvoriti svoj salon i pritom klijentima ponuditi tri posebna modela. 

Radi se o preradama Rolls-Royce Cullinana, Lamborghini Urusa i Mercedesove G klase u AMG izvedbi. Tzv "Special UAE" izvedbe dolaze u dvobojnoj konfiguraciji, i to gdje je baza siva ili ljubičasta boja, a prema stražnjem kraju prelazi u crnu boju. Naravno, podrazumijevaju se brojne karoserijske nadogradnje od karbona. To su redom Venatus Evo S kit za Lamborghini Urus, Gronos kit za Mercedes-AMG G klasu te Billionaire kit za Rolls-Royce Cullinan.

Specijalne izvedbe su postavljene na 24-inčne naplatke, a dobile su i logo s kartom UAE-a. Isti simbol može se naći i u kabini, koju Mansory može urediti udovoljavajući svakoj želji kupca. Kad su pak motori u pitanju, Mansory tu nudi štošta. Urus ide do 880 KS i 1100 Nm, Cullinan daje 610 KS i 950 Nm, a G klasa maksimalnih 850 KS i 1000 Nm.

Iako se radi o limitiranim serijama, Mansory nije objavio koliko će ukupno primjeraka ponuditi. Nepoznata je i cijena, ali je sasvim sigurno osjetno viša od ionako visokih cijena originalnih modela. 

Stoga na kraju recimo kako se salon prostire na oko 800 četvornih metara izložbenog prostora na kojem se mogu vidjeti brojni automobili, ali i cjelokupan asortiman u pogledu kotača i prateće opreme. 

Pročitajte više