FOTO Maserati ima hit ljeta - MC20 Cielo

Foto: Maserati

MASERATI predstavlja toples izvedbu super atraktivnog MC20.

Cielo znači nebo na talijanskom pa je odmah sve jasno – Maseratijev sportaš predstavlja se u izvedbi koja pruža pogled u nebo. I, naravno, Talijani kao majstori dizajna ne nude jednostavno klasičan roadster, već su ovom sportašu podarili pomični transparentni krov. 

Krov se sklapa pritiskom na tipku, a cijeli proces traje svega 12 sekundi. Stakleni panel ima i funkciju zatamnjivanja, opet pritiskom na tipku. Posebnost je što ga je moguće u potpunosti zatamniti, a sustav funkcionira u rasponu temperatura od -30 do 85 Celzijevih stupnjeva. 

Postoji i mana. Kad se krov sklopi, nećete više moći vidjeti motor. Ništa zato, tu je ogroman Maseratijev logo i svim boljim poznavateljima sve će ubrzo biti jasno. A bitno je što je tu i dalje Nettuno 3.0 V6 biturbo dragulj. Daje 630 KS i 730 Nm, a ima zadaću pokretati tek 1.540 kg težak automobil, što je plus od svega 65 kg u odnosu na coupe. 

Vrijedi spomenuti kako sprint do 100 km/h sada traje 3 sekunde, dok će kazaljka pokazati 200 km/h nakon samo 9.2 sekunde. Maksimalna brzina je preko 320 km/h. Jedino u čemu je MC20 skroman je ponuda prostora za prtljagu – sprijeda se nudi 50, a straga tek 100 l.

Cijena nije objavljena, ali očekujte da će biti veća od osnovnih 210.000 eura za coupe.

Pročitajte više