FOTO Maserati se vraća u GT natjecanje, može li do vrha?

Foto: Maserati

MASERATIJEV trozubac vraća se tamo gdje mu je i mjesto, na stazu legendarnog natjecanja. 

Maserati predstavlja GT2, bolid koji će u GT prvenstvu zamijeniti MC12 - trkaći model nastao na osnovi Ferrari Enza. Podsjetimo, MC12 je u natjecanjima sudjelovao od 2005. do 2010. godine te je ostavio zapažen rezultat s brojnim naslovima timova, konstruktora i vozača. 

GT2 je predstavljen krajem lipnja u Belgiji na utrci "24 sata Spa". Automobil je osmislio i dizajnirao Maserati Innovation Lab u suradnji s Centro Stile Maseratijem, koji je osmislio jedinstven i jednako prepoznatljiv izgled automobila. 

GT2 u načelu izgleda kao trkaća inačica MC20 s brojnim karoserijskim nadogradnjama i velikim krovnim usisom. Vozač ima centralnu poziciju zajedno s natjecateljskim upravljačem nakrcanim tipkama. Ispred vozača je futuristički kokpit s 10-inčnim zaslonom. 

Ipak ono bitno je ispod oplošja, a to je dodatno unaprijeđeni Nettuno V6 motor. Tehnološki dragulj, 3.0 twin-turbo V6 sada daje 630 KS, baš kao i MC12 pokretan dvostruko većim V12 motorom. Usuglašen je sa šest-stupanjskim sekvencijalnim mjenjačem. Servo upravljač je potpuno električni, a ovjes podesiv. 

Planirate li pokrenuti privatni natjecateljski tim, skupite brdo novca i investirajte u Maserati. Time nećete imati samo najljepši bolid natjecanja već ćete i odraditi pola posla do pobjede. 

 

Pročitajte više