FOTO Najprestižniji korejski auto stigao u Europu, može li protiv S klase?

Foto: Genesis

NAKON mjeseci, pa i godina iščekivanja na europsko tlo je stigao najprestižniji korejski model. 

G90 je top model u ponudi Genesisa, luksuzne marke korejskog giganta, a trenutno ga mogu vidjeti posjetitelji Festivala brzine u Goodwoodu. U Europu su stigle obje izvedbe, standardna i produžena, a već se nudi na određenim tržištima. Da budemo precizniji, Genesis G90 je dostupan u Švicarskoj i Njemačkoj. 

Podsjetimo, nova generacija modela G90 debitirala je 2021. godine, ali model tek sada stiže u Europu. Iako se automobil vizualno ne razlikuje od modela prema korejskim specifikacijama, iz Genesisa poručuju da je prilagođen europskom ukusu. 

 

Lawrence Hamilton, direktor Genesis Motor Europea, rekao je da su napravili "značajno ulaganje u razvoj i fino podešavanje vožnje, dinamike i osjećaja koje G90 pruža". Dodao je da će europski automobili biti "luksuzno specificirani" i standardno dolaziti s "najboljom i najnovijom tehnologijom, luksuzom i sigurnosnom opremom".

Podsjetimo, G 90 je velik automobil. Standardna verzija u dužinu mjeri 5275 mm, dok se produžena inačica sa 190 mm većim međuosovinskim razmakom proteže na čak 5465 mm. Očekuje se kako će se nuditi u kombinaciji 3.5 V6 motora sa standardnih 380 KS te 415 KS u AWD izvedbi na produženoj verziji. Mjenjač je automatski s osam stupnjeva prijenosa. 

Genesis G90 u Koreji kreće od 65.606 eura, dok će u Europi biti puno bliži cijenom njemačkim rivalima poput S klase, koja kreće od 111.700 eura.

 

Introducing the Genesis G90

The epitome of elegance, meet the Genesis G90. Introducing our most luxurious saloon yet, unveiled this morning at Goodwood Festival of Speed by the Duke of Richmond and Luc Donckerwolke, Chief Creative Officer of Genesis Brand. A new era of luxury for Genesis in Europe - it’s about time. https://www.genesis.com/uk/en/discover-genesis/concept-cars/g90.html #GenesisEurope #G90 #GenesisXGoodwood #FOS

Objavljuje Genesis Europe u Četvrtak, 13. srpnja 2023.

Pročitajte više