FOTO Ne pitajte za cijenu: Sand Racer 500 GT ide u proizvodnju

 Foto: Zarooq

PREDSTAVLJEN u konceptnom izdanju potkraj 2015. godine, Zarooq Sand Racer 500 GT je tipična igračka za bogate, posebno one kojima je u susjedstvu pustinja. 
 
Nije riječ o šali, Sand Racer je prvi model mlade tvrtke iz Ujedinjenih arapskih emirata, a već je navodno gostovao u dva najpopularnija automagazina, Top Gearu i Grand Touru. Radi se o jedinstvenom automobilu kojem je u fokusu čista zabava i užitak u terenskoj vožnji. Tzv. offroad coupe ima samo dva sjedala, ali i središnje postavljen motor. Pokreće ga GM-ov 6.2 V8 sa 525 KS i 660 Nm. Pogon je stražnji, a prijenos snage na stražnje kotače diktira pet-stupanjski sekvencijalni mjenjač. Ovjes uključuje Intrax amortizere poput zvijeri sa Dakar relija sa hodom od 45 cm.
 
Iako su performanse nepoznate imajte na umu kako se radi o 4,2 metara dugom vozilu mase svega oko 1.300 kg. I to sa svom opremom koja uključuje sve sustave potrebne za vožnju javnim prometnicama, ali i digitalni kokpit, karbonska sjedala i sl. Uostalom, Mansory potpisuje glavninu interijera.  
 
Proizvodnja prve serije od 35 primjeraka je započela, a isporuka je tempirana za početak iduće godine. I da, cijena je doista oko 450.000 USD. 
 

Pročitajte više