FOTO Nekonvencionalna Toyota C-HR od sada je dostupna i kao plug-in hibrid

Foto: Toyota

SVE VERZIJE nove Toyote C-HR, uključujući Plug-in Hybrid 220, imaju koristi od Toyotine najnovije, pete generacije hibridne tehnologije i sveobuhvatne nadogradnje dinamike vozila, čime se postiže samouvjerena, tiha vožnja.

66 km dometa

U specifikaciji Plug-in Hybrid 220 nova Toyota C-HR pruža glatku vožnju pravog električnog vozila s dometom do 66 km (WLTP kombinirano), što bi trebalo omogućiti svakodnevnu potpuno električnu vožnju, na temelju tipičnih potreba europskih kupaca.

Izražavajući dvostruki DNA, Toyota C-HR Plug-in Hybrid 220 automatski se prebacuje na hibridni način rada kada se baterija isprazni, dajući vozačima sigurnost i fleksibilnost Toyotine hibridne tehnologije, koja osigurava kontinuiranu učinkovitost tijekom putovanja.

Od 0 do 100 km/h za 7.4 sekunde

PHEV pogonski sklop sastoji se od elektromotora od 163 KS (120 kW) na prednjoj osovini, s energijom pohranjenom u Li-ion bateriji snage od 13.6 kWh, uz 2.0-litreni motor sa 152 KS (112 kW). To daje ukupnu snagu sustava od 223 KS (164 kW), što pomaže Plug-in Hybridu 220 ubrzati s mjesta do 100 km/h za 7.4 sekunde.

Prvi put na Toyotinom vozilu, Plug-in Hybrid 220 ima ZF tehnologiju za poboljšanje upravljanja i udobnosti vožnje. Hidromehanički sustav povećava silu amortiziranja na niskim frekvencijama kako bi pružio vrhunsku kontrolu karoserije u nagibu, kao i za održavanje bolje kontrole tijekom skretanja.

Diskovi promjera 17 inča

Na visokoj frekvenciji sustav doprinosi poboljšanoj udobnosti vožnje. Također su poboljšane performanse kočenja, a Plug-in Hybrid 220 koristi 17-inčne čeljusti i diskove, plus najnovije sustave kontrole stabilnosti vozila. 

Kombinacija raznih rješenja zadužena je za akustičnu udobnost. Broj okretaja motora tijekom vožnje autocestom smanjen je do 500 o/min, a prigušenje vibracija i zvučna izolacija doprinose mirnoj vožnji. Koeficijent otpora od 0.318 postignut je aerodinamičkim razvojem koje uključuje i podvozje kako bi se optimizirao protok zraka.

Puna baterija za dva i pol sata

​Ugrađeni punjač od 6.6 kW omogućuje C-HR-u punjenje baterije od nule do 100% u manje od dva i pol sata kada se koristi opcijski trofazni kabel i zidni punjač. Punjenje korištenjem kućnih električnih priključaka također je moguće kabelom za punjenje Mode 2 koji se isporučuje kao standard.

Plug-in Hybrid 220 ima head-up zaslon i, poput većine Toyotinih C-HR modela, potpuno novi, 12.3-inčni digitalni "kombimetar" za instrumente, gdje se vide informacije kao što su brzina i postavke pomoći u vožnji. Zaslon se može personalizirati kroz četiri teme - Casual, Smart, Tough ili Sporty - i tri prilagodljiva rasporeda brojčanika.

Toyota Smart Connect dolazi s ugrađenim glasovnim agentom i bežičnom vezom za pametni telefon putem Apple CarPlaya ili Android Auta. Zaslon osjetljiv na dodir od 12.3 inča integriran je u Plug-in Hybrid 220 i odabrane druge izvedbe, uz Toyotin prvijenac: posebno razvijen JBL visokotonac s prilagođenim perforacijama za vrhunsku kvalitetu zvuka i ugraviranim JBL logom.

Pročitajte više