FOTO Nije Seat, ali je Cupra: Pogledajte vruće novitete iz Španjolske

 Foto: Cupra

CUPRA je sukladno najavama postala zasebna marka, a to u prijevodu znači da će Seatovi sportski modeli biti još radikalniji, kako vizualno, tako i kada su u pitanju performanse.
 
Cupra Ateca
 
Prvi model novoustoličene marke je Cupra Ateca, izvedba Seatova terenca opremljena 2.0 TSI motorom od 300 KS, 4Drive pogonom i unaprijeđenim DSG 7-stupanjskim automatiziranim mjenjačem s dvije spojke. Automobil plijeni pažnju markantnim izgledom vanjštine naglašenog sportskog karaktera. Nebrojene ukrase prati brončani logo marke, ali i 19-inčni naplatci te sportski ispuh.
 
 
Unutrašnjost izvedena u Alcantari, s detaljima od metala i sjajne crne plastike izgleda efektno, a dojam automobila podiže i bogata standardna oprema. Opremljena Brembo kočnicama i stvorena za aktivan stil vožnje, Cupra Ateca može postići 245 km/h i ubrzava do 100 km/h za svega 5,4 sekunde.
 
Cupra TCR (naslovna fotografija) puca od sportske agresije, a službeno će se natjecati u natjecanju TCR series u sezoni za 2018. godinu kao prvo trkaće vozilo marke.
 
 
Ibiza i Arona su zasad studije dizajna u režiji Cupre, a vjerojatno će uskoro ući u ponudu. Pomalo zbunjujuće, Leon CUPRA R ST i dalje nosi oznaku Seata, a bakrenu izvedbu pokreće 2.0 TSI od 300 KS, također sa 4 Drive pogonom. 
 
 
Cuprini proizvodi bit će izloženi u ukupno 260 europskih salona Seata, gdje će dobiti zasebni izložbeni prostor. Pritom je Cupri zadan jasan cilj, a to je udvostručiti prodaju u narednih 4-5 godina te partnerstvom s inovativnim tvrtkama izrađivati ekskluzivne proizvode. 

Pročitajte više