FOTO Ovo je novi Citroen C3, znamo cijenu i sve podatke

Foto: Citroen

CIJENA će ostati jedan od jačih aduta i na novoj generaciji. 

Nakon što je probio led električnom izvedbom Citroen je predstavio novi C3 i u osnovnoj izvedbi. Tu mislimo na inačicu pogonjenu benzinskim motorom, ali i na blage hibride. U praksi se to najviše tiče cijene. I dok e-C3 kreće s konkurentskih 23.300 eura u domeni klasičnih motora s unutrašnjim izgaranjem, start za C3 će biti na 14.990 eura.

Ulaznu verziju pokreće 1.2 turbo trocilindraš sa 102 KS, i to u kombinaciji mjenjača sa šest stupnjeva prijenosa. Dalje slijedi "štedljivija" verzija Hybrid 100, koja uz isti motor ima i 48V Li-Ion bateriju i elektromotor. Elektromotor daje 28 KS, a u pogonu daje dodatnih 12 KS. Podsjetimo, isti pogon dostupan je na Jeepovom Avengeru. 

U Citroenu kažu kako će ova hibridna izvedba u gradskim uvjetima pola vremena voziti na struju. Time će se osjetno smanjiti potrošnja goriva, navodno oko 10 posto. 

Recimo i kako se ove izvedbe vizualno ne razlikuju od električne, osim u oznakama. Isto vrijedi i u kabini koja sada nudi jedan od najprostranijih interijera u konkurenciji automobila duljine oko 4 metra. Dodajmo svemu vrlo udobna sjedala te uređenje koje uključuje head-up zaslon. 

Startna cijena je objavljena za francusko tržište i iznosi 14.990 eura, što je osjetno manje od 16.590 eura koliko iznosi cijena "stare" generacije na istom tržištu. Podsjetimo, jeftinija električna izvedba s cijenom od 19.990 eura dolazi tijekom iduće godine. 

Pročitajte više