FOTO Ovo je interijer novih Škoda

Foto: Škoda

NAKON detalja vanjštine, Škoda je otkrila izgled interijera svojih novih modela. 

U pitanju su Superb i Kodiaq, koji će biti premijerno predstavljeni ove jeseni. Kad je u pitanju interijer, Škoda se opredijelila za moderan izgled, ali uz zadržavanje tradicionalnih vrijednosti. Dakle, fizičke tipke nisu nestale, ali su sada tri glavne rotacijske izvedene u tzv. Smart Dial finiš sa središnje postavljenim minijaturnim zaslonima dijagonale 32 mm. 

Njihova funkcija ovisi o izabranom paketu opreme, pa tako može obuhvatiti grijanje sjedala, modalitete vožnje ili postavke ventilacije. Infotainment s 13-inčnim zaslonom nastavlja se na digitalni kokpit te head-up zaslon čineći jednu cjelinu. Velika novost je smještaj ručice mjenjača na novu poziciju iza kola upravljača. 

Uočit ćete kako Kodiaq ima na strani suvozača panel presvučen kožom, dok je kod Superba taj dio predviđen za otvore ventilacije. Obje inačice dobivaju USB-C konektore sa stražnje strane središnjeg retrovizora. Naravno, i ove Škode dobivaju 'pametne i praktične dodatke' poput kišobrana u prednjim vratima, četiri USB-C porta, strugalice za led i sl. 

Prodaja ovih modela kreće početkom iduće godine, a navodno se radi o zadnjim Škodinim modelima s konvencionalnim pogonom. 

Pročitajte više