FOTO Mate Rimac čestitao vlasniku najskupljeg novog auta prodanog na aukciji

Foto: Bugatti

ZA Bugattijevog ljepotana netko je platio dvostruko više od prvih procjena.

U pitanju je Bugatti Chiron Profilee koji je putem aukcije u režiji RM Sotheby'sa prodan neimenovanom kupcu za vrtoglavih 9.792.500 eura. Radi se o rekordnom iznosu u povijesti koji je na aukciji plaćen za novi automobil. 

Uzimajući u obzir kako je ovo vrlo vjerojatno zadnji novi dostupni Chiron, ali i unikatni automobil, procjene su išle kako će postići cijenu od najviše 5.5 milijuna eura. Gotovo dvostruko veći izlicitirani iznos iznenadio je sve, pa i Matu Rimca koji se obratio putem društvenih mreža. 

"Svjetski rekord za najskuplji novi automobil na aukciji - 9,7 milijuna € (+ PDV će biti oko 12 milijuna). Čestitke cijelom Bugatti timu! Hvala RM Sotheby's! I svaka čast novom vlasniku“, napisao je Rimac. 

 

World record for most expensive new car at auction - 9.7M € (+ VAT will be about 12M). Congrats to the whole Bugatti team! Thank you RM Sotheby's! And congrats to the new owner

Objavljuje Mate RimacSrijeda, 1. veljače 2023.

Zanimljivo je kako Profilee nije trebao biti unikat, već je samo trebao biti zasebna izvedba, kao primjerice Pur Sport i Super Sport. Međutim, Bugatti je u međuvremenu do okončanja izvedbe Profilee ispucao planiranu kvotu od ukupno 500 primjeraka Chirona. To je pak zaustavilo proizvodnju izvedbe Profilee i prije nego što je krenula. Stigli su napraviti tek jedan primjerak.

Kao što ime govori, ova izvedba ima naglašenu aerodinamiku, a sve kako bi se postigla bolja stabilnost pri višim brzinama. Ima modificiran upravljački sustav i podvozje, a skraćeni su i odnosi u mjenjaču. Na 100 km/h je za 2.3 sekunde, na 200 km/h za 5.5, a 300 km/h kazaljka će pokazati nakon samo 12.4 sekunde. 

Pročitajte više