FOTO Ovo je nova Kia XCeed

Foto: Kia

KIA je s modelom XCeed napravila pravu revoluciju predstavivši atraktivan crossover odlične ponude i fer cijene. Sada ide korak dalje.

Na red je stigao redizajn kojim će se model nadovezati na ponudu Ceeda. Tzv. zatezanje bora najvidljivije je kroz agresivniju izvedbu prednjice vozila te s novim LED potpisom svjetala. Opcijski se nude i 18-inčni naplatci, dok će najatraktivnija GT Line izvedba između ostalog dobiti i posebnu saćastu grafiku stražnjih svjetala.

Ponudu motora čini 1.5 T-GDI sa 160 KS te 204 KS snažan 1.6 benzinac rezerviran za GT izdanje. U kombinaciji sa sedam-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke hvata 100 km/h za 7.5 sekundi. Konačno, ulazna izvedba je 1.0 T-GD sa 120 KS, sada u formi MHEV hibrida. Isto vrijedi i za jednog dizelaša, 1.6 jedinicu sa 136 KS i 320 Nm. Zanimljivo je da potonji dizelaš u kombinaciji ručnog mjenjača gubi 40 Nm okretnog momenta. Međutim, tada dobivate iMT mjenjač s elektronski nadziranom spojkom koja omogućava krstarenje pri brzini do 125 km/h.

Očekivano, Kia na tržište šalje i PHEV plugin hibrid u kombinaciji 1.6 atmosferca i elektromotora. Ima 141 KS i 265 Nm, a s baterijom od 8.9 kWh može povući do 60 km na struju.

Novosti u kabini tiču se kvalitetnijih materijala, stigao je i Kia Connect, kao i DAB audiosustav. Središnji zaslon ide od baznih 5 inča, preko 8 inča na bolje opremljenim verzijama, pa sve od 1025 inča dijagonale na najopremljenijoj izvedbi, zajedno s digitalnim kokpitom.

Proizvodnja u slovačkim pogonima kreće ovog ljeta, a prvi primjerci u salone stižu u rujnu.

 

Pročitajte više