FOTO Ovo je novi BMW serije 2 Coupe, ima zadnji pogon

Foto: BMW

BMW JE najavio novu seriju 2 Coupea, modela koji je stekao i više nego dobru reputaciju kod publike. Za dosadašnju "dvojku" važilo je mišljenje da je to automobil s izuzetno izbalansiranom dinamikom vožnje.

E pa nasljednik je još bolji, s obzirom na to da je mehanika dobrim dijelom prepakirana sa serije 4 Coupe. Ovo zapravo i jest "četvorka", samo manjih dimenzija. Jedino zajedničko što dijeli sa serijom 1 i ostalim modelima serije 2 je unutrašnjost.

Nova "dvojka" je nešto duža, veći je i prtljažnik

Raspodjela mase je idealna, u odnosu 50-50, s vrlo niskim težištem. Odmah je predstavljena i visokoperformansna verzija, M240i xDrive Coupe, koju pokreće dobro poznati trolitarski redni šestak s 374 konjske snage.

Za one koji pak traže vrhunske karakteristike coupea, ali s nešto slabijim motorima, rezervirani su četverocilindarski benzinci i dizelaši, također dobro poznati iz ostalih BMW-ovih modela. Primjerice, 220i pokreće 2.0 turbo-benzinac s 245 KS, dok 220d pod haubom ima turbo-dizel od 190 KS.

Novi BMW serije 2 Coupe nešto je duži od prethodnika, i to za 105 milimetara. Na stražnjem sjedištu ima dva individualna sjedala, što ne znači da neće biti registriran za pet osoba. Povećan je i prtljažnik, ima 20 litara više pa sada raspolaže s ukupno 390 litara korisnog prostora.

Dizajn je također specifičan. Iz BMW-a navode da je lajtmotiv bila serija 02, odnosno prethodnica "trojke".

Pročitajte više