FOTO Porsche 911 Carrera T: Sportaš bez suvišnih ukrasa

Foto: Porsche

PORSCHE predstavlja novog sportaša, ovaj put u jednoj neuobičajenoj kombinaciji. 

A ta kombinacija podrazumijeva ulaznu izvedbu 911-ice te niz dodataka i modifikacija kako bi u vožnji bio brži, ali i onome za upravljačem pružio puni užitak. U hijerarhiji ovaj model dolazi nakon "obične“ Carrere, ali ispod S razine. Slovo T ovdje znači Touring, što znači da je tu kako bi pružio purističko iskustvo vožnje s izvanrednom sportskom opremom. 

Za pogon T verzije brine se i dalje 3.0 twin-turbo šestcilindarski motor. Daje 283 kW (385 KS) i 450 Nm, a usuglašen je sa sedam-stupanjskim ručnim mjenjačem. PDK mjenjač s osam stupnjeva dolazi samo u okviru doplate. Zato su tu standardni mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem, i to u kombinaciji s Porsche Torque Vectoring sustavom s Carrere S. 

U ovom automobilu uklonjeno je sve što je suvišno. Primjerice, stražnjih sjedala nema, ali ih mogu vratiti po želji kupca bez nadoplate. Ali je zato tu PASM sportski ovjes s 10 mm nižom pozicijom. U Porscheu su uklonili i veći dio izolacije, pa se motor još bolje čuje u kabini dok primjerice jurite planinskim zavojitim cestama. Da, sportski ispušni sustav je dio standardne opreme kao i paket Sport Chrono Package.

Za one željne performansi na pravcu vrijedi reći kako sprint do 100 km/h traje 4.3 sekunde, odnosno 3.8 sekundi s PDK mjenjačem. U oba slučaja maksimalna brzina je ista - 291 km/h. 

Kako bi smanjili masu uz manje izolacije Porscheovi konstruktori su tražili da se ugrade i tanja stakla, pa čak i manji akumulator. Na koncu Carrera T teži 1.470 kg ili točno 35 kg manje od bazne Carrere. Ovu verziju možete izvana prepoznati i po crnim završecima ispušnih topova te detaljima u titan sivoj boi. Unutra pak GT upravljač, Sport Plus sjedala s električnim podešavanjem. Sve ostalo nalazi se na popisu opcija. 

Ako se odlučite za kupovinu znajte da prve isporuke kreću u veljači iduće godine, a početna cijena u Njemačkoj je 123.845 eura. 

Pročitajte više