FOTO Porsche ima novu poslasticu za ljubitelje 911, i to bez nadoplate

Foto: Porsche

NEKI bi ovo nazvali samo opcijom, ali u Porscheu zaslužuje status posebne izvedbe.

Radi se o modelu 911 GT3 koji sada dobiva dodatak u imenu Touring. Nema velikih iznenađenja, a ono najočitije je izostanak stražnjeg krila. Njega je zamijenio spojler kompaktnih mjera koji se automatski izvlači, proporcionalno brzini kretanja vozila. Na popisu su još oznake specijalne izvedbe, aluminijski obrubi stakala te prednji spojler u boji vozila. U kabini je pak Touring potpis vidljiv u izboru finiša prednje armature. Očekivano, kožne presvlake su imperativ.

Ovakvu opciju Porsche neće dodatno naplatiti, ali budućim vlasnicima zvučat će zanimljivije informacija kako nema modifikacija na pogonu. Dakle, i dalje je u igri 510 KS koje daje atmosferski 4.0 šest-cilindraš. Kupci mogu birati između ručnog šest-stupanjskog mjenjača ili sedam-stupanjske PDK automatike. U oba slučaja masa vozila je malo preko 1.4 tone. 

Prevedeno, GT3 Touring hvata 100 km/h za 3.9 sekundi, odnosno 3.4 sekundi kod izbora PDK mjenjača. Maksimalna brzina je 320 km/h za ručni mjenjač i 317 km/h za automatiku. 
Recimo i kako izvedba s ručnim mjenjačem nije dostupna u Kaliforniji zbog velike buke pa je minimum na oko 160 tisuća dolara. Podsjetimo, GT3 u Europi kreće od 170.969 eura.

Pročitajte više