FOTO Procurile prve fotografije Ferrarijevog SUV modela

TRI godine su prošle od Ferrarijeve najave SUV-a, a sada ga prvi put možemo i vidjeti.

Naravno, pod uvjetom da se radi o autentičnim fotografijama. Kako god bilo, ovo je nakon mnogih špijunskih fotografija prva koja pokazuje automobil bez kamuflaže. Navodno je u pitanju prototip snimljen u tvornici, a danas se fotka počela širiti društvenim mrežama. 

Prva fotografija prednjeg kraja otkriva dizajn srodan SF90 s dvostrukim prednjim svjetlima. Ono što svakako iznenađuje je položaj prednje maske, koja je pala na samo dno odbojnika. Dizajn je to koji se ne viđa često kod modela sa sprijeda ugrađenim motorom. 

 

Ovo je ujedno i prvi Ferrari koji smije sići s asfalta pa je dobio i dodatne obloge na rubovima blatobrana, ali i na pragovima. Straga pak nešto konvencionalniji dizajn s prepoznatljivo postavljenim ispušnim topovima, velikim difuzorom i svjetlima sličnim onima na 296 GTB.

O motorima se ne zna puno. Dosadašnje informacije spominju dvije izvedbe, hibridnu s turbo benzincem i elektromotorima te ultimativnu s atmosferskim 6.5 V12. Pritom imajte na umu da prva varijanta ne podrazumijeva V8 motor, nego 2.9 V6 twin-turbo te sinergijski učinak od čak 830 KS.

Pročitajte više