FOTO Prodaje se Bugatti stradao u požaru, možete li zaraditi na njemu?

Screenshot: YouTube, Copart

KUPOVINA oštećenog Bugattija bi mogla biti itekako isplativa investicija.

Nedavno se na stranici Copart pojavila ponuda za Bugatti Chiron stradao u požaru. Kako je po fotografijama najviše stradao prednji kraj, za pretpostaviti je da je najskuplji dio automobila, W16 motor, ostao netaknut. Prema dostupnim informacija, automobil, odnosno bolje rečeno vlasnik, pretrpio je napad molotovljevim koktelom. Automobil je navodno bio u vlasništvu hip-hop zvijezde. 

Chiron je rijetka zvjerka koja se neće proizvesti u više od 500 primjeraka, a većina ih je rasprodana unaprijed, i to po cijeni od preko 3 milijuna dolara. Pridodamo li svemu da ima onih koji bi bili spremni izdvojiti pozamašnu sumu da dođu do Chirona bez čekanja, obnova ovakvog auta se čini još pametnijom investicijom. 

Jedini problem su izuzetno skupi rezervni dijelovi. Primjerice, samo prednji far stoji oko 35.000 dolara, a nije baš da cvjeta tržište rabljenih dijelova. Da ne govorimo kako je u opisu spomenuto oštećenje nosivih elemenata izrađenih od karbona. 

Procjenjuje se da bi se automobil mogao dobiti za oko 350.000 USD, što je osjetno niže od iznosa koji je prije bio tražen. Time je i otvoren prostor za kvalitetnu obnovu vozila, pa čak i pristojnu zaradu. Neki spominju i mogući profit od gotovo milijun USD. 

Royalty Car Exotics koji ima iskustva u obnovi ovakvih automobila napominje kako je prvi traženi iznos bio čak 1.2 milijuna USD. I to za vozilo koje se neće moći registrirati u Americi.

Pročitajte više