FOTO Simpatični Citroën Ami u avanturističkom izdanju

Foto: Citroen

NOVI Citroën Ami s prethodnikom ne dijeli ništa osim imena, ali je svejedno itekako zanimljiva opcija. U novoj izvedbi je postao jednostavno neodoljiv.

Ami je maleno gradsko prometalo kojem je okretnost prioritet. Pokreće ga maleni elektromotor od tek 8 KS, ali to je u ovako laganom vozilu itekako dovoljno za vožnju gradom. Buggy izdanje pokazuje kako Ami smije voziti i izvan asfalta. 

>> 100 km prelazi za 3 kune, a servis mu ne treba: Vozili smo novi Citroen Ami

Zasad se radi o konceptu, ali toliko dopadljivom da bi ga mnogi htjeli ovih blagdana vidjeti pred kućom. Djeca posebno, i to ona starosti od 14 do 77 godina, koja bi u Amiju mogla pronaći pravi izvor zabave.

Buggy Concept se distancira terenskom doradom u vidu bull bara, zaštite farova i proširenja blatobrana. Dobio je i terenske gume, kao i dodatnu rasvjetu na krovu, gdje je smješten i rezervni kotač. 

Dodatna posebnost su vodonepropusni paneli koji će poslužiti za lošijeg vremena, a podsjetnik su na Mehari. U kabini su pak najoriginalniji detalj udobnija sjedala, a potom i kontrastno obojeni detalji. 

Citroën ne otkriva specifikacije pa se pretpostavlja da se ništa nije mijenjalo osim možda ugradnje dodatne baterije. Time bi se doseg povećao s osnovnih 70-ak kilometara i ovom konceptu dalo više smisla. Ovako ostaje tek jedan prijedlog dopadljivog automobilčića za slobodno vrijeme. 

Pročitajte više