FOTO Što sve može okrugli ekran u novom Miniju

Foto: Mini

JEDAN od najzanimljivijih detalja u kabini novog Minija je okrugli ekran - Mini Interaction Unit.

To je ujedno i jedna od najprepoznatljivijih dodirnih točaka s prijašnjim generacijama modela, a posebno s originalom iz prošlog milenija. Stoga ne čudi što se na popisu mogućnosti ovog ekrana na kojeg su u Miniju i BMW-u jako ponosni i ona s klasičnim analognim prikazom instrumenata. 

Kabina je minimalistički krojena, pa i zbog toga njome dominira spomenuti zaslon. U pitanju je OLED tehnologija, a promjer ekrana je 240 mm. Postavljen je središnji, dok Mini Operating System 9 operativni sustav koristi Android osnovu. 

 

U službenom priopćenju kažu da je optimiziran za kontrole dodirom i glasom, a nudi pojednostavljeni dizajnerski izraz, tzv. “Charismatic Simplicity”. Ekran je podijeljen na tri cjeline, gdje je gornja fokusirana na detalje vezane uz vožnju (brzina, doseg, stupanj prijenosa), središnja prikazuje infotainment, a donja služi za klimatizaciju i prikaz prečaca. 

Postoje tri standardna načina prikaza, i to Core, Green i Go-Kart. Core nudi "moderan i elegantan prikaz“, Green donosi zelene naglaske i animacije životinja, a Go-Kart je najdinamičniji prikaz u crno-crvenoj kombinaciji, a kojeg prati i “Go-Kart driving ozvučenje.” Potonje će biti posebno zanimljivo na električnim izvedbama.

Pored tri spomenuta tu su još dodatni načini prikaza, a posebno zanimljiv je Personal gdje korisnik može u temu ubacivati vlastite fotografije za podlogu. Tu je i avatar kojem se obraćate s „Hey Mini“ ili „Hey Spike“, a prepoznaje obraća li mu se vozač ili suvozač. 
Što sve nudi Minijev infotainment pogledajte u galeriji te u priloženom videu. 

Pročitajte više