FOTO Najatraktivnija Toyota dobila specijalnu izvedbu

Foto: Toyota

SERIJA je strogo limitirana. 

U ponudi najatraktivnijeg Toyotinog modela stiže još jedna prinova, ovaj put u obliku specijalne izvedbe.

Toyota čini ekskluzivni dodatak svojoj paleti GR Supre uvođenjem nove izvedbe Jarama Racetrack, posvećene poznatoj španjolskoj stazi na kojoj je Supra prvotno i bila predstavljena. Serija je limitirana na 90 primjeraka, što je poveznica s modelskom oznakom coupea – A90.

Ispod poklopca je isti 3.0 redni šestak koji uz turbinsku pomoć daje 340 KS i 500 Nm. I da, ako se pitate čemu GR u imenu, to je jasan znak da svoje prste u razvoju modela ima Toyota Gazoo Racing.

Vizualno se model izdvaja jedinstvenom plavom bojom Horizon, s kontrastnom mat crnom izvedbom kovanih alu naplataka. Promjera su 19 inča, a kroz njih se naziru i crvene kočne čeljusti. U kabini pak kao simbol specijalne izvedbe dolazi umetak od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči na kojoj se nalazi i redni broj. Tu su i obrisi trkaće staze Jarama, te logo GR Supre. Presvlake su izvedene od crne Alcantare s plavim šavovima, a sjedala imaju električno podešavanje, memoriju pozicije. 

Toyota je ugradila i grijače u sjedala iako bismo mi na ovakvom autu iz očitih razloga preferirali hlađenje. Supra je izuzetno brz i upravljiv automobil, što i ne čudi s obzirom da je sve podređeno performansama. Idealan omjer traga kotača i razmaka između osovina u kombinaciji niskog težišta stvara preduvjete za postizanje idealne dinamičke stabilnosti. Naravno, svoje odrađuje i vrhunska tehnologija u sklopu koje su prilagodljivi ovjes (s postavkama Normal i Sport), aktivni diferencijal, izravniji servo, te Brembo kočnice s četiri-klipnim čeljustima.

U kombinaciji osam-stupanjskog mjenjača Supra hvata 100 km/h za 4.3 sekundi.

Specifikacija opreme uključuje satelitsku navigaciju s 3D prikazom karte, integraciju pametnog telefona (Apple CarPlay i Android Auto), pristup internetskim uslugama kroz Supra Connect te audiosustav s 10 zvučnika. Funkcijama multimedije se upravlja putem TFT dodirnog zaslona od 8,8“ ili (za neke funkcije) glasovnim nalozima. Potpuna sigurnosna oprema dolazi u okviru Supra Safety + serijskog paketa.

Toyota će specijalnu seriju na europsko tržište lansirati tijekom ovog mjeseca, a raspodjelu po zemljama će, kao i cijenu, naknadno obznaniti.  

Pročitajte više