FOTO U Austriji smo pronašli najskuplju BMW Kockicu

U PRILOG ovako visoko postavljenoj cijeni ide činjenica da je auto nov. 

Stari automobili u očuvanom stanju danas su tražena roba. I tu ne mislimo samo na oldtimere već i na youngtimere. A negdje na pola puta našla se BMW-ova serija 3 generacije E30, popularna Kockica. Automobil je to koji odlično kotira na tržištu, a traži se sve, od nejakog 316i pa sve do M3 Evolutiona. 

U Austriji se, pak, prodaje jedan primjerak za koji se traži nevjerojatan iznos od 119.900 eura. I pritom se ne radi o nekoj ekskluzivnoj izvedbi, već modelu 323i snažnom 150 KS. I doista, da nema iza dupli završetak ispuha, neki bi pomislili kako je u pitanju bazni 316i.

A da se očito isplati ulagati u ovakve automobile, najbolje govori podatak kako se isti auto prije pet godina prodavao za 69.900 eura. Istina, bila je inflacija, ali ovoliku ne pamtimo još od bivše države. 

Šalu na stranu, ova Kockica ima svoje čari, a ona najvažnija je da je do danas prešla tek 260 km. Automobil je proizveden daleke 1985. godine, još dok je imao klasične kromirane odbojnike. I danas je u besprijekornom stanju – nov novcat. 

I tu ne staju plusevi. Vlasnik je pri kupovini auto opremio šperom, sportskim mjenjačem s dogleg "naopakim" rasporedom brzina. Interijer potpisuje Recaro, a, poput vanjštine, u savršenom je stanju. 

>> Galeriju fotografija i opis automobila možete vidjeti ovdje.

Vratimo se na mehaniku i recimo kako 150 KS snažan šestak ima zadaću pokretati tek nešto više od jedne tone težak automobil. Pogon je dakako stražnji, a performanse i za današnje okvire vrlo zanimljive. 323i hvata 100 km/h za 8.3 sekunde, a vozi preko 200 km/h. 

Kad se sve zbroji i oduzme, možemo samo reći kako je ova Kockica magnetno privlačna, jedan od onih automobila koji su sinonim čistog užitka u vožnji. Pitanje je samo tko je spreman izdvojiti ovoliki iznos. Ako ste među njima, znajte da je auto blizu, u Klagenfurtu.

Pročitajte više