FOTO, VIDEO Lexus LF-1: Najbolje i najljepše od SUV-a

Foto: Lexus
 
JAPANSKI kovači predstavljaju već stoljećima mjerilo kada je u pitanju izrada mačeva, a isto će se uskoro moći reći za Lexus u svijetu SUV vozila. 
 
Upravo to sugerira novi LF-1 Limitless, koncept prikazan u Detroitu. Premda je nastao u kalifornijskom studiju, ovaj koncept se poziva upravo na višestoljetnu tradiciju japanskih kovača uspoređujući umjetničke vrijednosti japanskih mačeva i ovog automobila. 
 
 
Kako god, u Lexusu su izuzetno ponosni na visoke estetske vrijednosti koje su upakirali u SUV potpis i prikazali luksuz vrhunske poslovne limuzine u jednom novom obliku. Pritom je zanimljivo da usprkos prestižu automobil nema krom dekoracije, već se za dojam brine LED rasvjeta.  Kao i sam koncept, ovaj automobil i u pogledu pogona nema granica, pa tako može prihvatiti sve, od klasike preko hibrida do čiste struje i vodika. 
 
Ono što je poznato je da će ovakav dizajnerski potpis krasiti buduće modele, a vrlo vjerojatno će to vrijediti i u pogledu 22-inčnih kotača. Isto bi moglo postati aktualno i u pogledu interijera koji komfor kombinira s minimalističkim dizajnom i potpuno digitalnim izrazom. Naravno, vozilo ima i sustav autonomne vožnje, a sa obzirom na izdašne gabarite od preko pet metara duljine i gotovo dva metra širine ne treba naglašavati da je ponuda prostora u skladu s visokim kriterijima. 
 
 

Pročitajte više