FOTO, VIDEO Samo je on falio: BMW predstavio atraktivni X2

 Foto: BMW

ZAMISLITE li nabildani X1 dobit ćete X2, model koji će u danas najpopularnijem segmentu odmjeriti snage s novim rivalima kao što su VW T-Roc i Volvo XC40. 
 
Sigurniji, u neku ruku mišićaviji izgled najnovijem BMW-u osigurava atraktivnost, barem za one koji traže i žele ovakav auto. A takvih je puno i sve su razmaženiji u zadovoljenju svojih potreba. Sve najave su ispunjene, a X2 se ipak uspio distancirati od konkurencije jedinstvenim nastupom. 
 

 
Zato iznutra ništa novo, što i nije loše. Kokpit je poslovično orijentiran vozaču, a materijali su vrhunski. Moderan nastup upotpunjuje plutajući zaslon infotainmenta, dok vozača očekuju apsolutno svi sustavi osim autopilota. Zasad. 
 
Ispod poklopca 2.0 TwinPower Turbo motor snage 192 KS (i 280 Nm) vodi glavnu riječ, i to uz pomoć sedam-stupanjske automatike. Do stotke stiže za 7,7 sekundi uz maksimalnu brzinu od 227 km/h. 
 
U BMW-u kažu kako X2 bolje leži na cesti od izvornika, uz izravniji osjećaj i veću dozu agilnosti.
 

 
U ponudi dizelaša su dvije verzije dvolitrenog motora snage 190 KS, odnosno 231 KS, a obje  dolaze s xDrive pogonom na sve kotače i osam-stupanjskom automatikom. Snažniji hvata stotku za 6,7 sekundi.
 
Amortizacija pozna tri moda rada, od komfornog do sportskog. Za one koji žele više tu su M dodaci uključujući kotače promjera 20 cola. Inače, tri su paketa opreme: Basic, M Sport te M Sport X. 
 
Cijene su nepoznate, a model na tržište stiže na proljeće iduće godine. 

Pročitajte više