FOTO Volkswagen predstavlja Taigo, prvi coupe-SUV u ponudi

Foto: Volkswagen

PRINOVA u obitelji kompaktnih crossovera donosi atraktivniji dizajn i poznate tehnologije.

Kao što je najavio proljetos, Volkswagen je odlučio dodatno obogatiti ponudu crossovera, pa uz T-Cross i T-Roc stiže i Taigo. Radi se o modelu koji se već neko vrijeme prodaje u Brazilu pod imenom Nivus. Sad je prilagođen europskom ukusu, a tu će se i proizvoditi, i to u španjolskim pogonima. 

Novi SUV donosi siluetu povišenog coupea te se na MQB A0 platformi rasteže na punih 4.26 metara, djelujući kao lagano produljena izvedba T-Crossa s položenijom linijom krova na stražnjem kraju. 16 cm plusa u duljini i dva centimetra između osovina donosi presudan plus u pogledu ponude prostora. Štoviše, Taigo je dulji i od T-Roca, pa ga mnogi vide kao rivala nedavno predstavljenom Meganeu Conquest. Dodatni plus tu je prtljažnik kapaciteta 438 litara.

Model je serijski bogato opremljen pa ponuda uključuje LED svjetla sprijeda i straga, digitalni kokpit te novu generaciju infotainmenta. Raspolaže i IQ.DRIVE Travel Assist funkcijom kao opcijom koji u kombinaciji sustava asistencije omogućava poluautonomnu vožnju (razina 2).

Ponuda će uključivati četiri razine opreme. Uz baznu tu su Life, Style i R-Line. Kupci će moći birati isključivo između turbo-benzinaca, 1.0 i 1.5 TSI u rasponu snage od 95 do 150 KS. Prednji pogon je jedina opcija, a moći će se birati i DSG mjenjač.

Cijena i tehnički podaci bit će objavljeni naknadno, dok je termin početka prodaje na našem tržištu zakazan za kraj godine.

Pročitajte više