FOTO Zadnji Lamborghini Aventador nosi posebnu poruku

Foto: Lamborghini

ZADNJI primjerak proizveden je prošlog mjeseca, a sada doznajemo koju poruku nosi. 

Izveden u predivnoj nijansi plave boje, zadnji primjerak Aventadora nikoga nije ostavio ravnodušnim. Nakon 11.465 proizvedenih primjeraka i 11 godina proizvodnje dočekali smo posljednji Aventador, ali vrlo vjerojatno i posljednji Lamborghini s atmosferskim V12 draguljem.

Za posljednji proizvedeni automobil izabrana je izvedba Ultimae Roadster, a dotjerao ju je Ad Personam. Ona predivna nijansa je Azzuro Flake, a povod je više nego jasan – počast unikatnoj Miuri Roadster iz 1968. godine. 

Nijanse se razlikuju u pogledu sjaja zbog potreba homologacije, ali je zato Aventador dobio donji dio karoserije u Miurinoj Grigio Liqueo boji.

Detalji karoserije ostavljeni su u golom karbonu, dok je za krov i poklopac motora izabrana bijela boja. Na sve dodajte mat srebrne ispušne topove i srebrne kotače i dobit ćete jedan od najljepših supersportskih automobila današnjice. 

Da su Talijani apsolutni vladari dizajna i estetike u automobilskom svijetu potvrđuje i interijer automobila u bijelo-crnoj kombinaciji. Tu je i posebna oznaka koja povezuje automobil s jednom i jedinom Miurom. 

Sve što možemo na kraju poručiti je da se prepustite ljepoti na fotografijama koje će vas odvesti u neke ljepše snove. I da, ovaj primjerak LP 780-4 Ultimae Roadster će uskoro biti isporučen kupcu u Švicarskoj. 

Pročitajte više