Frankfurtski debi za novi C-Max

FORD će sredinom mjeseca u Frankfurtu predstaviti još jedan model temeljen na novoj globalnoj C platformi. Radit će se o MPV-u koji je u velikoj mjeri ostao vjeran konceptnom Iosis Max-u predstavljenom ranije ove godine.

Zahvaljujući Fordovoj filozofiji tzv. kinetičkog dizajna novi će C-Max izgledom biti dinamično vozilo iako mu je iskonska funkcija zadovoljiti svoje kupce praktičnošću i ponudom prostora. Naime, kupcima bi trebale biti dostupne dvije izvedbe, s pet i sedam sjedala.

One će se ponešto razlikovati vanjskim izgledom i veća bi verzija trebala imati klizna stražnja vrata. Također proizvođač obećava široku ponudu serijske i opcije opreme.

Novi će C-Max u osnovi svoju motorizaciju dijeliti s Focusom i Kugom, a vrijedi spomenuti novi 1,6-litreni EcoBoost (150 i 180 KS) koji će zasigurno privući veliki broj poklonika.

Vozne karakteristike bi prema najavama trebale biti zadovoljavajuće, a dijelom to jamči i činjenica kako će se na istoj platformi temeljiti i sljedeća generacija Focusa, automobila poznatog po zavidnoj dinamici.

Više detalja će biti poznato po službenom predstavljanju, no prodaja bi trebala krenuti polovicom iduće godine.

Pročitajte više