Ovo je kineski izazivač T-Rocu i Vitari. I djeluje jako dobro

Foto: Geely

COOLRAY uistinu nije novitet, barem globalno. Popularan je među kupcima diljem svijeta, s više od 800.000 prodanih primjeraka, a sada je pristigao i u Europu. Novi Geely pozicionira se kao "pametni SUV" s nadogradnjama u dizajnu, pogonskom sklopu, tehnologiji i sigurnosti, te obećava budućim kupcima uzbudljivo iskustvo. 

Agresivan, sportski izgled

I, mora se reći da izgleda dobro. Izražajni prednji kraj s robusnim usisnicima zraka djeluje agresivno, a posebno se ističu atraktivna LED svjetla. Ista se priča nastavlja i straga, s istaknutim spojlerom, dok bočno u vizualnom smislu dominiraju naplatci od 18 inča u stilu tomahawka s crvenim sportskim kočnicama.

Sportski se duh nastavlja i u unutrašnjosti. Integrirani dvostruki zasloni - LCD instrumentna ploča od 10.25 inča i zaslon na dodir od 12.3 inča - pružaju impozantan vizualni doživljaj. Automobil je opremljen sportskim sjedalima, premium kožnim upravljačem te ambijentalnim osvjetljenjem sa 72 boje.

Nova generacija 4-cilindričnog benzinskog motora Leishen 1.5TD snage od 172 KS  pogoni Coolray omogućavajući vozilu ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,6 sekundi uz kombiniranu potrošnju goriva od samo 5,8 L/100km.

172 KS i automatik sa 7 brzina

U suradnji s novom generacijom 7-stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom novi Coolray postiže veću učinkovitost, bolje performanse, te veću preciznost upravljanja. 

Na izbor su vozaču četiri odabira načina vožnje. Osim tradicionalnih ECO, COMFORT i SPORT načina, novi Coolray ima i novi SMART način koji prepoznaje vozačke navike i uvjete na cesti, te aktivno prilagođava pogonski sklop kako bi pružio bolje iskustvo vožnje. 

Naravno da je Coolray opremljen naprednim sustavima pomoći vozaču, koji uključuje ACC (Inteligentni adaptivni tempomat), AEB (sistem automatskog kočenja u nuždi), LDW (sistem upozorenja o napuštanju vozne trake), BSD (sistem upozorenja za vozila u mrtvom kutu), TSR (sistem za prepoznavanje prometnih znakova), SLIF (sistem upozorenja na ograničenje brzine).

Sustav automatskog parkiranja

Također ima i sustav automatskog parkiranja (APA), uključujući ukupno 12 radara sprijeda i straga vozila koji pružaju funkciju pomoći pri parkiranju sa svih strana. Korisnici mogu jednostavno pritisnuti jedno dugme kako bi jednostavno parkirali automobil s tri opcije parkiranja.  

Tu je još mnoštvo zgodnih detalja kao što su mogućnost brzog bežičnog punjenja mobitela snage 15W, automatska klimatizacija i električno otvaranje poklopca prtljažnog prostora.  Na kraju, kad je riječ o sigurnosti vožnje, automobil je opremljen je HD panoramskim sustavom od 540°, pružajući vozačima potpune informacije o okolini oko i ispod vozila.

Pročitajte više