Genesis G90: Prvi premium Hyundai

 Teaser: Hyundai

SVEGA nekoliko tjedana po odluci Hyundaija da pokrene svoj premium brand Genesis dolazi prvi službeni teaser budućeg top modela. 
 
Kao što je najavljeno, model će nositi tržišnu oznaku G90, a u ponudi će paralelno zamijeniti u nas nepoznat Equus. Prvi u nizu od planiranih šest modela krasit će sve najbolje što Hyundai danas može ponuditi iz svog izloga. 
 
Ono što najviše veseli je da se spominje elegantan dizajn, pa ne treba očekivati nikakva pretjerivanja i izlete u nepoznato. Ok, pojam "athletic elegance" budi poneku sumnju, ali generalno gledano estetika ne bi trebala biti problem. Spominje se i kako je Vision G koncept poslužio kao osnova 5,2 metara duge limuzine, a i obrisi automobila na teaserima djeluju obećavajuće. Recimo i kako neimenovani izvori bliski korejskom proizvođaču napominju da će premijeru pratiti 5.0 V8 benzinac sa 450 KS, te minimalno slabiji 3.3 V6 biturbo sa 370 KS i 3.8 V6 GDI sa 334 KS. Kasnije bi prvi korejski konkurent njemačkim premiumima trebao dobiti i hibridni pogon.
 
S vremenom Hyundai će, oprostite Genesis, lansirati modele G80 kao zamjenu za Hyundai Genesis, te manji G70. Genesis G90 bi na domaće tržište trebao stići već idućeg mjeseca, i to pod oznakom EQ900.
 

 

 

 

Pročitajte više