Geneva 2014: VW T-ROC koncept

Kako smo to nedavno najavili i na autoclick.hr, njemački je Volkswagen na ovogodišnjem auto showu u Genevi predstavio T-ROC koncept kao najavu 'moguće nove postave SUV-ova'. Radi se o 3-vratnom crossover coupeu s trodimenzionalnom prednjom rešetkom, LED glavnim svjetlima i LED dnevnim svjetlima koje služe i kao pokazivači smjera. U oči upadaju brojni štitnici, nabubreni blatobrani te 19-inčne alu-felge, a poseban je detalj dvodijelni, odvojivi krov koji se može spremiti u prtljažnik.

###

Uglasta putnička kabina opremljena je kožnim presvlakama, detaljima u boji karoserije, 12.3-inčnom digitalnom instrumentnom pločom, digitalnom klimom te odvojivim tabletom koji služi kao multimedijski sustav.

Vozilo je opremljeno 2.0-litrenim, 4-cilindričnim TDI motorom koji razvija 184 KS i 380 Nm okretnog momenta, uparenim sa 7-brzinskim DSG mjenjačem i 4MOTION pogonom na sve kotače. Jedinica omogućuje 1420 kg teškom crossoveru ubrzanje do 100 km/h za 6.9 sekundi, kao i krajnju brzinu od 210 km/h. Prosječna potrošnja goriva iznosi 4.9l/100km uz emisiju CO2 od 129g/km.

Pročitajte više