Google i Fiat udružuju snage

 Foto: Google/Chrysler

ALPHABET, tvrtka u vlasništvu Googlea, i Fiat Chrysler Automobiles (FAC) potpisat će ugovor o tehnološkoj suradnji, javljaju vodeći svjetski mediji. 
 
Nakon nebrojenih konzultacija sa vodećim svjetskim auto kompanijama Google je sudeći po zadnjim vijestima odabrao upravo FAC za glavnog partnera u implementacije sustava autonomne vožnje. U finalnom krugu pregovora navodno sudjeluje i sam Sergio Marchionne, a dođe li do sporazuma, autonomna vozila na ceste bi mogla stići u rekordnom roku, vjerojatno i prije 2020. godine. U tom slučaju Google ne bi trebao graditi silne tvornice, već bi proces proizvodnje automobila bio odvojen od razvoja sustava autonomne vožnje. 
 
 
Prvi model koji bi mogao dobiti sustave autonomne vožnje je nedavno lansirana Chrysler Pacifica, monovolumen koji je solidno startao na domaćem tržištu.
 
Podsjetimo, Google je u posljednjih sedam godina koliko traje razvoj tehnologije autonomne vožnje do sada odradio više od 2,2 milijuna testnih kilometara. Stoga se može pretpostaviti kako su blizu konačnog rješenja. Pregovori sa FAC-om traju od 2013. godine.

Pročitajte više