Grčki Kaos ima 3000 KS i kotače od kojih staje pamet

GRČKI startup radi na razvoju bolida koji će pažnju plijeniti golemom snagom, ali i dizajnom dostojnim pravog umjetničkog djela.

Iza projekta Chaos stoji Spyros Panopoulos Automotive, a plan je stvoriti automobil od kojeg će vam se zavrtjeti u glavi. I to čim ga vidite, ali i kad ga čujete i jednom sjednete u njega. Za razliku od nekih drugih, Grci su ovdje izabrali klasičan pogon. Čini ga 4.0 V10 twin-turbo, a on bi se navodno trebao vrtjeti do 12.000 o/min. I ne samo to, na E85 gorivu će davati čak 3000 KS, što je, primjera radi, dvostruko više od Chirona. 

Grčka tvrtka tu ne staje pa tako s podjednakim žarom razvija dizajn automobila. Pojedine detalje već smo mogli vidjeti, a posljednji u nizu su naplatci. Promjera su 22 inča, a nastali su naprednim 3D tiskom od titanske legure. Tehnologija je to predstavljena prije nešto manje od dvije godine, a koja se uvelike razlikuje od klasičnog 3D printanja.

Ovdje se očito ne pita za cijenu pa vas prepuštamo uživanju gledanja ovih unikata za koje se nadamo da će jednom doista stići na cestu.

 

Titanium 3D printed "anadiaplasi" wheels. 22” x 13” rear - 21” x 9” front The Wheels are hollow to be superlight. ! The lightest metalic wheel on the market.

Objavljuje Spyros Panopoulos AutomotiveUtorak, 30. lipnja 2020.

Pročitajte više