Kultna Honda Prelude se vraća u prodaju

Foto: Honda

KULTNI coupe se vraća na scenu, hoće li biti jednako privlačan kao prethodnik?

Iako će biti snažniji, novi model će teško moći zasjeniti slavne prethodnike. Bolji poznavatelji Honde lako će zaključiti kako govorimo o modelu Prelude koji je do sada doživio pet generacija, ali nasljednika nije dobio sve od 2001. godine. Prošlogodišnji koncept najavio je veliku mogućnost povratka kultnog coupea, a sada pojedini japanski mediji izvještavaju kako je to itekako izgledno.

Međutim, nemojte se prerano veseliti. Honda je potvrdila novi Prelude, a Best Car Web doznaje i detalje o automobilu. Kad je u pitanju pogon, gotovo je sigurno kako se radi isključivo o e:HEV hibridu koji se ugrađuje u Civica i Accorda.

S najavljenih 207 KS bit će to najjači Prelude do sada. Ništa dramatično jer je i prethodnik s početka milenija imao preko 200 KS, a i današnja malobrojna konkurencija nudi daleko više. Dobro je da dimenzije nisu pretjerane, pa tako

Hondin coupe u duljinu ide oko 430 cm, širok je 180 cm i visok 130 cm. Dakle, Prelude će biti veći od primjerice Mazde MX-5, možda najzvučnijeg imena u domeni 'dostupnih' coupea. Najveća sličnost primjetna je s Toyotom GR86 i blizancem iz Subarua, ali uz nešto višu cijenu. U Japanu bi cijena trebala biti 25 do 27 tisuća eura.  

Pročitajte više