Hyundai Casper je jednostavno neodoljiv: Svestrani crossover za 10.000 eura

Foto: Hyundai

U EUROPI se Hyundai s ponudom spustio do modela Bayon, koji cijenom i karakteristikama ide nešto niže od Kone. U Koreji je početak ponude manji, ali i zanimljiviji.

Zove se Casper, a u pitanju je maleni crossover simpatičnog nastupa. Dugačak je tek 3595 mm, širok 1595 mm i visok 1575 mm, a razmak između osovina mjeri tek 2.4 metra. Međutim, neka vas ove minimalističke mjere ne obeshrabre jer Casper nudi puno u kabini. 

Ono što djeluje posebno zanimljivo je mogućnost preklapanja naslona sjedala, uključujući prednja. Stražnja sjedala se pomiču uzdužno 160 mm, a naslon im se može nagnuti za čak 39 stupnjeva. To znači da ovaj auto guta predmete duljine preko dva metra, a prtljažnik uzima do 301 l tereta. Još jedna posebnost je da nema klasičnog grebena između prednjih sjedala, već se radi o proširenju vozačkog sjedala s integriranim pretincem te poviše postavljenim odmorištem za ruke. 

U pogledu opreme nema štednje. Sve je uključeno, posebno kad govorimo o sigurnosti. Ispod poklopca je maleni 1.0 atmosferski trocilindraš sa 75 KS i 95 Nm, a nudi se i 100 KS snažan turbak. Početna cijena je tek 10.000 eura uz prve isporuke na domaćem tržištu do kraja mjeseca. 

Pročitajte više