Hyundai obnovio Santa Fe

Foto: Hyundai

PRVI redizajn za prestižni korejski SUV.

Santa Fe je od svog prvog izdanja bio komad auta, veliki SUV uzornog komfora i moćnog nastupa. Posljednjom generacijom lansiranom 2018. godine ušao je u svijet luksuza, a sada je temeljito unaprijeđen.

Ovo je puno više od šminke i tzv. zatezanja bora. Vjerovali ili ne, u korejskoj marki su redizajn iskoristili za prebacivanje modela na novu platformu. A to bi većina proglasila odmah novom generacijom modela. 

U Hyundaiju kažu kako ovako opsežne promjene donose napredak u svim bitnim područjima, od performansi i upravljivosti sve do mogućnosti implementacije električnih pogona. Priznat ćete, dovoljno da se konkurencija zamisli. 

Tu je i osvježen izgled s novim dizajnom LED svjetala, a straga s poveznom horizontalnom trakom. Dolaze i novi 20-inčni naplatci, dok se ovisno o izvedbi mijenja i prednja maska. Redizajn se nastavlja i u kabini, sada s novom središnjom konzolom, ali i Terrain Mode selektorom za prilagodbu karakteristika vozila tipu podloge. Stigao je i shift-by-wire sustav koji omogućava izbacivanje poluge automatskog mjenjača. I da, kokpit je naravno digitalan, s 10,25-inčnim zaslonom u sredini i 12,3-inčnim ispred vozača. 

Santa Fe na europske ceste stiže u rujnu, a bliže terminu bit će objavljene pojedinosti o dostupnim motorima, opremi i cijenama. 

 

Pročitajte više