Hyundai se vratio na HR tržište

NAKON poduljeg razdoblja tišine na hrvatsku auto scenu vratio se Hyundai. Novi zastupnik i novi modeli garancija su važne uloge koju će ovaj korejski brand odigrati u budućem razdoblju.
 
Novi zastupnik  
 
Hyundai Hrvatska d.o.o. je novi generalni distributer Hyundai automobila za Hrvatsku, čime je ponovno pokrenuta prodaju na domaćem tržištu. Uz postojeće otvorena su i tri nova prodajno-servisna centra u Splitu, Puli i Zagrebu (Sesvete).
 
Ekspanzija Hyundaija na svjetskom tržištu trebala bi pratiti rast ovog brenda i na hrvatskom tržištu. Primjera radi, Hyundai Motor povećao je svoju poziciju među najvećim svjetskim brendovima popevši se na 39. mjesto među najboljim svjetskim brendovima 2015. godine, objavio je Interbrand. 
 
 
Novo lice Tucsona
 
Dolaskom novog zastupnika hrvatskoj javnosti predstavlja se nova generacija Tucsona, kompaktnog SUV modela koji je u nas vrlo popularan. Novi Tucson dolazi netom nakon što je osvojio maksimalnih pet zvjezdica za sigurnost od strane Euro NCAP-a.
 
Modernijeg izgleda i tehnološki napredniji model se nudi u kombinaciji 1.7 GDI benzinca sa 132 KS, odnosno dva dizelaša, 1.7 (115 KS) i 2.0 (136 i 184 KS). Dvolitreni dizelski motor dostupan je isključivo u kombinaciji sa 4WD pogonom, a opcijski se nudi automatski mjenjač. 
 
Poznate su i cijene, benzinac sa osnovnim iStart paketom opreme starta od 159.990 kn, dok je ekvivalentno opremljeni ulazni dizelaš skuplji 10.000 kn. Za trajanja promocije po istoj cijeni nude se spomenute izvedbe s bogatim Edition paketom opreme.  

Pročitajte više