I BMW zatvorio tvornicu u Americi

Foto: bmw

BMW je među zadnjim proizvođačima koji su odlučili zatvoriti proizvodne pogone. 

I dok je još prije nekoliko dana BMW odlučio zatvoriti europske pogone na čak mjesec dana, za Ameriku je imao druge planove. Tako je prošlog tjedna iz BMW-a stiglo priopćenje kako prate situaciju i ne zaustavljaju proizvodnju:

"Odluke o tome hoće li i kada tvornica biti zatvorena donose se individualno i najviše ovise o aktivnostima u regiji. U slučaju tvornice u Spartanburgu pratimo situaciju na dnevnoj razini i u kontaktu smo s državnim i lokalnim vlastima."

U međuvremenu se situacija s pandemijom koronavirusa drastično promijenila, pa su svoje tvornice zatvorili gotovo svi autoproizvođači, od američke trojke (Ford, FCA, GM) do Honde. 

Zbog toga, samo tjedan dana kasnije iz BMW-a novo priopćenje i nova odluka: "Pandemija koronavirusa je rezultirala dinamičnom situacijom, pa smo morali prilagoditi naše planove. Odluka o samoizolaciji u pojedinim državama je narušila lanac dobave i prije no što smo planirali. Stoga će tvornica u Spartanburgu stati s radom na dva tjedna, počevši od ove nedjelje."

Podsjetimo, u Spartanburgu se proizvode BMW-ovi crossoveri, od modela X3 do X7, uključujući M izvedbe i hibride.

Pročitajte više