I najskuplji automobili na svijetu mogu se unajmiti, evo koliko iznosi mjesečna rata

KOENIGSEGG CCXR Trevita doslovno je zaštićena vrsta sa samo dva živuća primjerka. Jedan se nudio u najam. 

Luxury Lease Partners u svojoj ponudi ima brojne egzotične automobile, pa i taj primjerak Koenigsegga. Nudio ga je u najam po cijeni od 24.000 USD mjesečno, uz učešće od 650.000 USD i ugovor na 60 mjeseci. Prevedeno, pet godina korištenja Koenigsegga platit ćete 2.1 milijun dolara, a u to valja još uračunati i troškove korištenja. Govorimo o hipersportašu pokretanom 4.8 V8 twin-turbo motorom snažnim preko 1000 KS. 

Radi se o ogromnim iznosima, ali ni blizu onima koji su potrebni za Bugatti Chiron Sport. Ako niste jedan od onih sretnika koji su na vrijeme rezervirali svoj Chiron ili se jednostavno ne želite opterećivati vlasništvom, možete ga unajmiti.

Kako doznaje youtuber DragTimes, mjesečni najam je 52.196 USD na tri godine, odnosno 65.950 USD ako su vam dovoljne dvije godine. Računajte i na još oko 358.000 USD učešća, a sve uz uvjet godišnje kilometraže od 4000 km. U prvom slučaju govorimo o 1.87 milijuna USD, a u drugom o 1.58 milijuna.

Ili još jasnije, svaki mjesec ćete za najam Bugattija platiti cijenu novog Porsche Boxstera. Ali postoji i jedna velika stvar, trošak održavanja je uključen u cijenu.

Pročitajte više