Igrači FC Bayerna morali vratiti stare Audije. Sada će voziti električne automobile

Foto: Audi

MORAT će se odreći starih oktanskih bolida u korist luksuznih električnih modela. 

Suradnja FC Bayerna i Audija traje već neko vrijeme, a od ove godine dolazi na novu razinu. Naime, nogometaši slavnog njemačkog kluba sada su preuzeli električne modele, a to u prijevodu znači da će se na struju voziti sve do 2029. godine do kada traje ugovor s Audijem. 

Naravno, upravo preuzeti automobili predviđeni su za kraći period, vjerojatno samo za jednu sezonu. A uprava ovaj put ništa ne prepušta slučaju te će napraviti sve kako bi nogometaši doista vozili svoje sponzorske aute, što u prethodnom razdoblju i nije bio uvijek slučaj.

Primjerice, kako bi uvijek mogli bezbrižno stići do stadiona s ciljem ispunjavanja svojih obaveza, a što naravno uključuje i treninge, u garaži stadiona ugrađeno je 38 punjača snage čak 150 kW. Prevedeno to znači kako će baterije njihovih Audija nakon treninga biti redovito pune. Punjači se ugrađuju i za navijače koji će na Allianz Arenu dolaziti s elektrificiranim automobilima. Već sada ih je instalirano 20.

A ako se pitate što će točno oni voziti, stvar je sljedeća. U Audiju naglašavaju kako će više od polovice igrača i osoblja na višim funkcijama dobiti električne modele. Na ponudi su Audi RS e-tron GT1, Q8 e-tron, Q8 Sportback e-tron i Q4 Sportback e-tron.

Očekivano, najpopularniji izbor je Audi RS e-tron GT1 kojeg su izabrala dvanaestorica igrača kao što su Thomas Müller, Leroy Sané i Joshua Kimmich. Četverovratni coupe pokreće električni pogon snage 598 KS, a s kojim ubrza do 100 km/h za samo 3.3 sekunde. Doseg je 488 km.

Što će biti sa starim Audijima?

Igrači će svoje stare Audije morati vratiti, a oni će potom biti ponuđeni na tržištu. Očekuje se veliki interes, posebno navijača kluba. Također, auti bi mogli biti zanimljivi i preprodavačima, koje će uz zvučno ime prethodnog vlasnika privlačiti i činjenica da se Audiji nisu previše vozili. 
Svi auti će prije prodaje biti temeljito servisirani, a uz svaki auto Audi će isporučiti certifikat autentičnosti. 

Pročitajte više