Jaguar najavio novi model

JAGUAR je objavio službenu skicu modela C-X16, automobila kojega Britanci nazivaju "produkcijskim konceptom", a koji će premijerno biti predstavljen na skorašnjem frankfurtskom auto salonu. Riječ je o najavnoj studiji novog sportskog modela, tzv. duhovnog nasljednika E-Typa, a vjeruje se kako će razlika između ovog i konačnog proizvoda biti minimalna.

Budući bi model trebao postaviti "nove standarde u pitanjima kvalitete, dinamičnosti, agilnosti i tehnologije u vom segmentu" tvrde u Jaguaru. No, za sada o samom automobilu ne znamo puno, osim da bi se trebao temeljiti na skraćenoj verziji aluminijske platforme sljedeće generacije modela XK.

Tako bi ovaj model, iako jednako širok kao XK, trebao biti oko 300 mm kraći, a dobar dio će se odnositi na skraćene prednje i stražnje prevjese. U putničkoj kabini neće biti mjesta za stražnju klupu, tako da je koncept dvosjeda izgledan, i to u obje izvedbe, kao coupe i kabriolet.

Što se samog dizajna tiče izgled automobila bi trebao vući inspiraciju iz popularnih trenutnih obiteljskih linija, ali i iz konceptnog superautomobila C-X75. Osnovu motorizacije bi pak trebala činiti sljedeća generacija V6 motora (i diesel) koji bi trebali doći u atmosferskoj i kompresorskoj verziji. V8 je opcija, no o njemu će odluka biti donijeta kasnije.

Početak prodaje je zakazan za drugu polovicu sljedeće godine.

Pročitajte više